http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T_tdiMPMH0oGdy posiadasz ju¿ cudownego grzybka tybetañskiego, mo¿esz stworzyæ w³asn±,
domow± fabrykê mlecznego, zdrowotnego napoju. 
Wystarcz± do tego: 
- 2 ³y¿eczki grzybka, 
- s³oik, 
- szklank± mleka (nie gotowanego), 
- plastikowa lub drewniana ³y¿ka, 
- sitko, 
- gaza. 
1. Zalaæ w s³oiku dwie ³y¿eczki grzybka szklank± mleka. 
(analogicznie - na 1 ³y¿eczkê grzybka przypada ok 150ml mleka itd.). 
2. Po 24 godzinach przemieszaæ go i przecedziæ przez sitko. 
(napoj nadaje siê natychmiast do picia).
3. Grzybka na sitku przep³ukaæ zimn± bierz±c± wod±. 
(a¿ nie bêdzie pokryty mlekiem, a woda po przep³ukaniu grzybka bêdzie czysta). 
4. Ponownie umie¶ciæ grzybka w s³oiku i zalaæ na 24 godziny mlekiem. 
(nie wolno zakrêcaæ s³oika, nale¿y go zabezpieczyæ gaz±). 
Optymalna temperatura dla grzybka to 18-20*C, czyli temperatura pokojowa. 
U¿ywaæ do tych czynno¶ci 
niemetalowych przedmiotów (sitko, ³y¿eczka) !!!
Dla urozmaicenia smaku mleczny napój mo¿na zmiksowaæ z owocami np. truskawkami, jagodami, malinami. 
Grzybek po dwóch tygodniach 
zwiêksza swoj± objêto¶c dwukrotnie!