Forum na temat grzybka tybetańskiego

Kategoria ogólna => Dyskusja ogólna => Wątek zaczęty przez: bartus2003 Maj 13, 2012, 23:02:24



Tytuł: Jak hodować
Wiadomość wysłana przez: bartus2003 Maj 13, 2012, 23:02:24
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T_tdiMPMH0o


Gdy posiadasz już cudownego grzybka tybetańskiego, możesz stworzyć własną,
domową fabrykę mlecznego, zdrowotnego napoju.


Wystarczą do tego:
- 2 łyżeczki grzybka,
- słoik,
- szklanką mleka (nie gotowanego),
- plastikowa lub drewniana łyżka,
- sitko,
- gaza.


1. Zalać w słoiku dwie łyżeczki grzybka szklanką mleka.
(analogicznie - na 1 łyżeczkę grzybka przypada ok 150ml mleka itd.).

2. Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko.
(napoj nadaje się natychmiast do picia).

3. Grzybka na sitku przepłukać zimną bierzącą wodą.
(aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta).

4. Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalać na 24 godziny mlekiem.
(nie wolno zakręcać słoika, należy go zabezpieczyć gazą).

Optymalna temperatura dla grzybka to 18-20*C, czyli temperatura pokojowa.
 

Używać do tych czynności
niemetalowych przedmiotów (sitko, łyżeczka) !!!

Dla urozmaicenia smaku mleczny napój można zmiksować z owocami np. truskawkami, jagodami, malinami.

Grzybek po dwóch tygodniach
zwiększa swoją objętośc dwukrotnie!


Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

arminair paladyni night-riders volkoria wspolnotakb