| 
			
				|  Poka¿ wiadomo¶ci |  
				| Strony: [1] 2 3 |  
			
				| 
						
							| 6 | Kategoria ogólna / Dyskusja ogólna / Odp: Pytania??? | : Wrzesieñ 05, 2012, 18:23:31 |  
							| Proszê przeczytaæ ca³e forum poniewa¿ takie pytania ju¿ by³y od pana któremu tak¿e wys³a³em grzybka.
 Grzybek bêdzie dochodzi³ do siebie przez kilka dni, dlatego te¿ mleko nie za bardzo bêdzie gêstnia³o ani siê zakwasza³o. Dopiero po kilku dniach bêdzie ok. Wszystko co wys³a³em proszê trzymaæ w jednym s³oiczku i zalewaæ tylko tak± ilo¶ci± mleka aby przykry³o grzybka.
 
 I co 24h wymieniaæ mu mleczko, a grzybka myæ na plastikowym sitku pod zimn± wod± (nie stykaæ z metalami!)
 
 Czy piæ czy nie piæ nie wiem, jak mleczko nie jest zakwaszone ani lekko gêstawe to wylaæ.
 |  
							|  |  |  
			
				| 
						
							| 8 | Kategoria ogólna / Dyskusja ogólna / Odp: Pytania??? | : Sierpieñ 30, 2012, 09:05:24 |  
							| Witam.
 iz podczas kuracji nie wolno spozywac alkoholu
 
 Witaj, jak dla mnie to s± jakie¶ pierdo³y i brednie, wiadomo, mo¿e faktycznie to prawda i je¶li bêdziesz przyjmowa³ kefirek i pi³ alkohol to mo¿e kefirek nie bêdzie na ciebie dzia³a³, bo alkohol co¶ zrobi z jego sk³adnikami? Z kefirkiem z grzybka jest podobnie jak z kefirem czy actimelkiem ze sklepu, wiêc siê zastanów czy kupuj±c jaki¶ nabia³ ze sklepu zastanawiasz siê nad tym czy mo¿esz go przyjmowaæ bo pijesz alkohol?? |  
							|  |  |  
			
				| 
						
							| 9 | Kategoria ogólna / Dyskusja ogólna / Odp: Jakie stosowaæ mleko | : Lipiec 17, 2012, 20:56:03 |  
							| Pragnê dodaæ i¿ plotka z tym mlekiem UTH ¿e siê nie nadaje to nieprawda, ja tylko i wy³±cznie kupowa³em zawsze to mleko od kilku lat i jak widaæ jest ono UTH i doskonale siê nadaje, mleko siê kwasi lekko oraz gêstnieje     |  
							|  |  |  
			
				| 
						
							| 12 | Kategoria ogólna / Dyskusja ogólna / Odp: Pytania??? | : Czerwiec 12, 2012, 11:05:02 |  
							| Witam, to ¿e w³o¿y³ do lodówki widocznie nie popsu³o kondycji grzybka, w zamra¿arce grzybkowi na pewno nic by siê nie sta³o. Hmm nie mam jeszcze za bardzo do¶wiadczenia z psuj±cymi siê grzybkami, ale uwa¿am i¿ je¶li grzybkowi by co¶ by³o to mo¿e kolor by zmieni³, a ju¿ na pewno mleka by nie kwasi³. Wydaje mi siê i¿ je¶li grzybek mia³ przerwê od mleka to przez kilka dni kwaszenie mo¿e byæ kiepskie, ale jak tylko grzybek pole¿y w mleczku to mu przejdzie z³e samopoczucie i wróci do formy atlety    P.S. mo¿esz zrobiæ do¶wiadczenie i wyci±gn±æ kawa³eczek na powietrze, a inny kawa³eczek daæ do wody i obserwowaæ przez kilka dni kolor i stan grzybka :-) |  
							|  |  |  
			
				| 
						
							| 14 | Kategoria ogólna / Dyskusja ogólna / Odp: Pytania??? | : Czerwiec 08, 2012, 10:15:04 |  
							| Cze¶æ, mo¿esz go np zamroziæ i wyci±gn±æ po 10 dniach, mo¿esz go zalewaæ niewielk± ilo¶ci± mleka codziennie b±d¼ co dwa dni, ponoæ mo¿na go te¿ trzymaæ przez te 10 dni we wodzie. |  
							|  |  |  
			
				| 
						
							| 15 | Kategoria ogólna / Dyskusja ogólna / Odp: Pytania??? | : Czerwiec 02, 2012, 09:03:45 |  
							| Sama musisz sprawdziæ po smaku jak d³ugo mo¿na go przechowywaæ w lodówce, mo¿e dzieñ b±d¼ dwa, pojêcia nie mam. Generalnie napój przygotowywuje siê i pije codziennie. |  
							|  |  |  |