Forum na temat grzybka tybetańskiego
Kwiecień 18, 2024, 22:17:21 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum zostało uruchomione!
 
   Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Właściwości lecznicze  (Przeczytany 4320 razy)
bartus2003
Administrator
Nowy użytkownik
*****

Reputacja +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 36


Zobacz profil
« : Maj 13, 2012, 23:04:29 »

Właściwości lecznicze mlecznego napoju
(informacje zaczerpnięte m.in. z "Poradnika Uzdrawiacza" - IV 2002)


1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.

2. Wspomaga leczenie chorob serca i naczyń wieńcowych, zawałow.

3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.

4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.

5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.

6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komorek  nowotworowych. 

7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.

8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.

9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.

10. Leczy choroby drog zolciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żolciowym. 

11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.

12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.

13. Łagodzi skutki stresu.

14. Zwiększa libido.

15. Działa hamująco na proces starzenia się komorek somatycznych w organizmie. 

16. Stosowany jako okłady na bolącee miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.

17. Pomaga walczyć z bezsennością.

18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źrodlo.
Zapisane
daras
Nowy użytkownik
*

Reputacja +2/-0
Offline Offline

Wiadomości: 13


Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : Maj 31, 2012, 12:53:28 »

http://www.dziennik.com/publicystyka/artykul/hodujemy-grzybka

ciekawy artykuł
Zapisane
aduska
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 6



Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 05, 2012, 11:26:08 »

Tak się zastanawiam... Czy taki kefir z grzybka różni się wiele od zwykłego kefiru lub jogurtu naturalnego?
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

rpg-ug college bizancjum fingerrollers spqr