Forum na temat grzybka tybetańskiego
Kwiecień 25, 2024, 09:26:56 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum zostało uruchomione!
 
   Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10
 81 
 : Lipiec 18, 2012, 11:46:46 
Zaczęty przez Bartlomiej - Nowe: wysłane przez Martyna
tu są wymienione witaminki:) http://grzybektybetanski.pl/wlasciwosci-zdrowotne-pelen-tekst/
Czytałam tez o pierwiastkach ale nie mogę już tego znaleźć.Być może na powyższej stronce coś jest co teraz przeoczyłam.Z tego co zapamiętałam to jest to Magnez potas selen i nie pamiętam:)

 82 
 : Lipiec 18, 2012, 11:39:57 
Zaczęty przez bartus2003 - Nowe: wysłane przez Martyna
Ja co prawda pije grzybka od dwóch dni ale moi rodzice pija ok 20 dni i do tej pory używaliśmy mleka UHT i to jeszcze biedronkowego:)
Mimo to mleko, to się bardzo dobrze kwasiło i miało smak kefiru.Tylko,że na każdej stronce pisze o tym ze UHT się nie nadaje,może to wynika z czegoś innego niż brak zakwaszania???Nie jest ten kefir tak wartościowy czy co?

 83 
 : Lipiec 18, 2012, 11:32:48 
Zaczęty przez bartus2003 - Nowe: wysłane przez Martyna
dziękuję za odpowiedź. Spróbuje pomysłu z lodówka gdyż myśle ze zamrożenie i rozmrażanie po dwóch dniach i tak co ok dwa tygodnie mogłoby zaszkodzić grzybkowi:)Na wszelki wypadek zamroże porcje grzybka w razie jakby jednak lodówka co dwa tygodnie zaszkodziła:)
Pozdrawiam:)

 84 
 : Lipiec 17, 2012, 20:56:03 
Zaczęty przez bartus2003 - Nowe: wysłane przez bartus2003
Pragnę dodać iż plotka z tym mlekiem UTH że się nie nadaje to nieprawda, ja tylko i wyłącznie kupowałem zawsze to mleko od kilku lat i jak widać jest ono UTH i doskonale się nadaje, mleko się kwasi lekko oraz gęstnieje  Chichot


 85 
 : Lipiec 17, 2012, 20:53:43 
Zaczęty przez bartus2003 - Nowe: wysłane przez bartus2003
Martyna, albo zamroź (tylko wtedy grzybek dłużej dochodzi do siebie), albo daj do wody, bądź do lodówki ale bez mleka, pozdrawiam  Mrugnięcie

 86 
 : Lipiec 17, 2012, 18:51:37 
Zaczęty przez bartus2003 - Nowe: wysłane przez Martyna
Co proponujecie zrobić z grzybkiem jeśli od czasu do czasu przez 3-4 dni nie bedzie miał kto mu zmienic mleka?
Zaryzykować z lodówką? W ogóle dać go do lodowki z mlekiem??
Poradźcie bo dopiero zaczynam pić grzybka i szkoda by było żebym po tygodniu go zmarnowała.

 87 
 : Lipiec 17, 2012, 06:05:40 
Zaczęty przez bartus2003 - Nowe: wysłane przez Bartlomiej
Mleko pochdzenia roślinnego nie nadaje się do tego ,najlepiej używać mleka krowiego lub koziego meże być świeże od krowy czy od kozy .W sklepie kupujemy tylko mleko pasteryzowane 3,2 do 1.5 tłuszczu ,może być w kartonikach lub butelkach ,mleko UHTnie nadaje się do tego procesu .Serdecznie pozdrawiam

 88 
 : Lipiec 16, 2012, 22:27:20 
Zaczęty przez ola - Nowe: wysłane przez ola
mieszkam w Elblągu, szukam osoby, która ma grzybka i podzieli się jego "potomstwem" Mrugnięcie

iskierkaaa@gmail.com

dzięki

 89 
 : Lipiec 16, 2012, 22:22:50 
Zaczęty przez bartus2003 - Nowe: wysłane przez ola
a co z mlekiem roślinnym? sojowym/ryżowym/migdałowym? ktoś próbował??

 90 
 : Lipiec 16, 2012, 10:38:09 
Zaczęty przez Bartlomiej - Nowe: wysłane przez Bartlomiej
Wiemy ile pozytywnych zalet ma grzybek ,można to przeczytać w wypowiedziach na różnych forach.A czy może ktoś mi powiedzieć ,jakie posiada witaminy i mikroelementy? bo nigdzie tego nie znalazłem.Pdejrzewam- jeżeli są w nim jakieś drożdże ,to prawdopodobnie są witaminy z grópy B:) Uśmiech Serdecznie pozdrawiam.     

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10
Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

bizancjum kociarnia sparta rlrpg fox