witam,
Ma pani wiêcej grzybków którymi mog³aby siê podzieliæ? jestem z Rybnika i chêtnie podjecha³abym po to.
| Forum na temat grzybka tybetañskiego |
|
Listopad 01, 2025, 02:03:43
|
|||
|
|||
| Aktualno¶ci: Forum zosta³o uruchomione! |
| Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja |
|
61
: Listopad 22, 2012, 07:36:12
|
||
| Zaczêty przez dominikanoga - Nowe: wys³ane przez Halinka | ||
|
witam,
Ma pani wiêcej grzybków którymi mog³aby siê podzieliæ? jestem z Rybnika i chêtnie podjecha³abym po to. |
||
|
62
: Listopad 19, 2012, 20:06:36
|
||
| Zaczêty przez alf - Nowe: wys³ane przez alf | ||
|
Witam,
od dwóch dni mam grzybka tybetañskiego. Dzisiejszy kefir by³ nieco gorzkawy w smaku (w odró¿nieniu od kefiru z pierwszego dnia). Czy u was te¿ siê tak zdarza (byæ mo¿e zale¿y to od stopnia ukwaszenia, bo by³ te¿ kwa¶niejszy ni¿ poprzedni ). Troche mnie to niepokoi, nie wiem czy taki kefir nie bedzie w jakis sposób szkodliwy? |
||
|
63
: Listopad 06, 2012, 16:20:41
|
||
| Zaczêty przez numiko - Nowe: wys³ane przez numiko | ||
|
Aduska dziêkujê za odpowied¼ - oczywi¶cie pamiêtam o przerwie.
Pozdrawiam ![]() |
||
|
64
: Listopad 06, 2012, 12:47:00
|
||
| Zaczêty przez numiko - Nowe: wys³ane przez aduska | ||
|
Wydaje mi siê, ¿e by³o to ju¿ gdzie¶ pisane na forum, nic se uci±æ nie dam, ale chyba mo¿na do woli
o ile pamiêtasz o przerwie w kuracji. |
||
|
65
: Pa¼dziernik 30, 2012, 18:39:41
|
||
| Zaczêty przez numiko - Nowe: wys³ane przez numiko | ||
|
Witam serdecznie wszystkich Grzybiarzy
![]() Mam pytanie odno¶nie dawkowania kefiru z grzybka. Nigdzie w internecie nie znalaz³am takiej informacji - w przeciwieñstwie do tibicosa (czyli tzw. alg, kryszta³ków), które tak¿e pijê i o nich s± informacje ile piæ dziennie. Narazie mam porcjê na szklankê kefiru - ale z chêci± pi³abym wiêcej jak grzybek siê rozro¶nie. Pytanie tylko - czy mo¿na? Pozdrawiam! |
||
|
66
: Pa¼dziernik 13, 2012, 09:15:36
|
||
| Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez aduska | ||
|
Ja równie¿ siê do³±czam do oddaj±cych.
Tylko Zakopane. |
||
|
67
: Wrzesieñ 06, 2012, 09:46:10
|
||
| Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez bartus2003 | ||
|
1. Bez ró¿nicy
2. Nic siê nie stanie 3. Bez ró¿nicy ![]() |
||
|
68
: Wrzesieñ 06, 2012, 08:50:48
|
||
| Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez aduska | ||
|
Czy piæ czy nie piæ nie wiem, jak mleczko nie jest zakwaszone ani lekko gêstawe to wylaæ. Za pó¼no. Wypi³am to wczoraj P³ynne, na pierwszy rzut oka zwyk³e mleko, tylko ¶mierdzi i kwa¶no-s³odkie. Pija³am lepsze, ale ³yk³am na raz i póki co ¿yje P³uka³am go te¿ wczoraj wod± przez sitko... I mam 3 pytania: Czy woda ma byæ ca³kiem zimna czy ch³odna? Czy nic mu siê nie stanie pod wp³ywem ci¶nienia wody z kranu? Czy lepiej przystopowaæ? ![]() Czy nowe mleko do którego mam go wk³adaæ ma byæ temp. pokojowej czy mo¿e byæ z lodówki? |
||
|
69
: Wrzesieñ 05, 2012, 18:25:34
|
||
| Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez bartus2003 | ||
|
Pewnie tak, byle potem tych maseczek nie zjadaæ
![]() |
||
|
70
: Wrzesieñ 05, 2012, 18:23:31
|
||
| Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez bartus2003 | ||
|
Proszê przeczytaæ ca³e forum poniewa¿ takie pytania ju¿ by³y od pana któremu tak¿e wys³a³em grzybka.
Grzybek bêdzie dochodzi³ do siebie przez kilka dni, dlatego te¿ mleko nie za bardzo bêdzie gêstnia³o ani siê zakwasza³o. Dopiero po kilku dniach bêdzie ok. Wszystko co wys³a³em proszê trzymaæ w jednym s³oiczku i zalewaæ tylko tak± ilo¶ci± mleka aby przykry³o grzybka. I co 24h wymieniaæ mu mleczko, a grzybka myæ na plastikowym sitku pod zimn± wod± (nie stykaæ z metalami!) Czy piæ czy nie piæ nie wiem, jak mleczko nie jest zakwaszone ani lekko gêstawe to wylaæ. |
||