Forum na temat grzybka tybetañskiego
Maj 02, 2025, 17:04:29 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum zosta³o uruchomione!
 
   Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10
 61 
 : Listopad 22, 2012, 07:36:12 
Zaczêty przez dominikanoga - Nowe: wys³ane przez Halinka
witam,
Ma pani wiêcej grzybków którymi mog³aby siê podzieliæ? jestem z Rybnika i chêtnie podjecha³abym po to.

 62 
 : Listopad 19, 2012, 20:06:36 
Zaczêty przez alf - Nowe: wys³ane przez alf
Witam,

od dwóch dni mam grzybka tybetañskiego. Dzisiejszy kefir by³ nieco gorzkawy w smaku (w odró¿nieniu od kefiru z pierwszego dnia). Czy u was te¿ siê tak zdarza (byæ mo¿e zale¿y to od stopnia ukwaszenia, bo by³ te¿ kwa¶niejszy ni¿ poprzedni ).
Troche mnie to niepokoi, nie wiem czy taki kefir nie bedzie w jakis sposób szkodliwy?

 63 
 : Listopad 06, 2012, 16:20:41 
Zaczêty przez numiko - Nowe: wys³ane przez numiko
Aduska dziêkujê za odpowied¼ - oczywi¶cie pamiêtam o przerwie.

Pozdrawiam  U¶miech

 64 
 : Listopad 06, 2012, 12:47:00 
Zaczêty przez numiko - Nowe: wys³ane przez aduska
Wydaje mi siê, ¿e by³o to ju¿ gdzie¶ pisane na forum, nic se uci±æ nie dam, ale chyba mo¿na do woli Du¿y u¶miech o ile pamiêtasz o przerwie w kuracji.

 65 
 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:39:41 
Zaczêty przez numiko - Nowe: wys³ane przez numiko
Witam serdecznie wszystkich Grzybiarzy U¶miech
Mam pytanie odno¶nie dawkowania kefiru z grzybka. Nigdzie w internecie nie znalaz³am takiej informacji - w przeciwieñstwie do tibicosa (czyli tzw. alg, kryszta³ków), które tak¿e pijê i o nich s± informacje ile piæ dziennie.
Narazie mam porcjê na szklankê kefiru - ale z chêci± pi³abym wiêcej jak grzybek siê rozro¶nie. Pytanie tylko - czy mo¿na?
Pozdrawiam!

 66 
 : Pa¼dziernik 13, 2012, 09:15:36 
Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez aduska
Ja równie¿ siê do³±czam do oddaj±cych.
Tylko Zakopane.

 67 
 : Wrzesieñ 06, 2012, 09:46:10 
Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez bartus2003
1. Bez ró¿nicy
2. Nic siê nie stanie
3. Bez ró¿nicy

 Mrugniêcie

 68 
 : Wrzesieñ 06, 2012, 08:50:48 
Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez aduska
Czy piæ czy nie piæ nie wiem, jak mleczko nie jest zakwaszone ani lekko gêstawe to wylaæ.
Za pó¼no. Wypi³am to wczoraj  Du¿y u¶miech P³ynne, na pierwszy rzut oka zwyk³e mleko, tylko ¶mierdzi i kwa¶no-s³odkie. Pija³am lepsze, ale ³yk³am na raz i  póki co ¿yje  Du¿y u¶miech

P³uka³am go te¿ wczoraj wod± przez sitko... I mam 3 pytania:
Czy woda ma byæ ca³kiem zimna czy ch³odna?
Czy nic mu siê nie stanie pod wp³ywem ci¶nienia wody z kranu? Czy lepiej przystopowaæ? Du¿y u¶miech
Czy nowe mleko do którego mam go wk³adaæ ma byæ temp. pokojowej czy mo¿e byæ z lodówki?

 69 
 : Wrzesieñ 05, 2012, 18:25:34 
Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez bartus2003
Pewnie tak, byle potem tych maseczek nie zjadaæ  Du¿y u¶miech

 70 
 : Wrzesieñ 05, 2012, 18:23:31 
Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez bartus2003
Proszê przeczytaæ ca³e forum poniewa¿ takie pytania ju¿ by³y od pana któremu tak¿e wys³a³em grzybka.

Grzybek bêdzie dochodzi³ do siebie przez kilka dni, dlatego te¿ mleko nie za bardzo bêdzie gêstnia³o ani siê zakwasza³o. Dopiero po kilku dniach bêdzie ok. Wszystko co wys³a³em proszê trzymaæ w jednym s³oiczku i zalewaæ tylko tak± ilo¶ci± mleka aby przykry³o grzybka.

I co 24h wymieniaæ mu mleczko, a grzybka myæ na plastikowym sitku pod zimn± wod± (nie stykaæ z metalami!)

Czy piæ czy nie piæ nie wiem, jak mleczko nie jest zakwaszone ani lekko gêstawe to wylaæ.

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10
Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

wataha-dahabiga-indaha polskiserwersluzb madyan wojnaklanow kluczzmierzchu